Tuesday, December 18, 2007

Taxpayers In The Crock PitOh.

My.

God.

Today, Darling has extended the taxpayers' guarantee to virtually all Northern Rock's borrowings: retail deposits, wholesale deposits, unsecured borrowing, secured borrowing where the security actually turns out to be insufficient, collateralised and uncollaterised derivatives, onshore and offshore. The whole kit and caboodle.

Which totals c £100bn.

Or £4,000 for every household in Britain.

(yes, the HMT press release excludes subordinated debt, but that's only a few bill)

So now we're formally guaranteeing a bank that remains fully owned by shareholders. It requires a breathtaking disregard for taxpayers' interests to even contemplate such a situation. Our clothead rulers are giving us the worst of both worlds- we bear all the downside but any upside goes elsewhere.

As we've said before, nationalisation without compensation is the only realistic option left. And the sooner it's done the better.

PS They reckon no alligators were harmed during the filming of that fantastic stunt in Live and Let Die. If only taxpayers could be so lucky.

2 comments:

  1. Bị khó ngủ là vấn đề đang xảy ra ngày càng nhiều trong xã hội ngày nay, bị khó ngủ phải làm sao ? Có nhiều cách trị khó ngủ như dùng thuốc , ăn món ăn trị khó ngủ ,.. Giảm cân không phải một sớm một chiều mà phải theo lộ trình dài hạn và khoa học , thực đơn giảm cân cấp tốc trong 1 tuần cũng là một trong số các cách giúp giảm cân hiệu quả. Trên thị trường hiện nay có nhiềuthuốc giải độc gan tốt , giúp giải độc gan hiệu quả và an toàn. Đau mắt đỏ là bệnh rất dể lây lan , vậy cách chữa bệnh đau mắt đỏ nhanh nhất bằng nhiều phương pháp khác nhau . Bỏng bô xe máy là hiệu tượng gặp nhiều nhất hiện , vậy bị bỏng bô xe máy kiêng ăn gì ? Những thực phẩm nên kiêng như hải sản , đồ tanh , trứng và các món gà và nếp ,...

    ReplyDelete
  2. Bạn có nhu cầu cần order hàng mỹ. Vậy liệu nếu không có người thân có thể mua được không? Chúng tôi giaonhan247 xin trả lời cho bạn là vẫn được nhé.
    Chỉ cần bạn liên hệ với chúng tôi sản phẩm bạn muốn mua thì chúng tôi sẽ mua giúp bạn. Ngoài ra chúng tôi còn nhận mua hàng xách tay từ úc, ship hàng từ nhật, nhận Order hàng UK,...
    Ngoài ra ở trong nước chúng tôi nhận vận chuyển hàng hóa đi đi lào, gửi hàng đi đài loan, gửi hàng đi mỹ hay chuyển hàng đi campuchia. Hãy nhớ đến chúng tôi khi bạn cần nhé.

    ReplyDelete