Wednesday, August 09, 2006

GCSE Bullshit: Summer 2006

Candidates may take as long as they like and get as much outside help as they want.

Question 1

Take a look at the following exhibits and then tick the statement that you think explains them:

i) Official statistics clearly showing improved exam results (Source: DfES Annual Report):
ii) Biased rightwing newspaper report (Daily Mail 9.8.2006):

"Half of private schools are ditching GCSEs for a tougher exam modelled on the old O-level. The exams, known as International GCSEs (IGCSEs) were developed primarily for schools overseas. Independent schools say the alternative qualification is better preparation for A-levels since questions are more open-ended, the syllabuses cover topics in more depth and they avoid 'tedious' GCSE coursework. State schools receive funding to enter their pupils only for exams approved by Whitehall and IGCSEs are not among these qualifications."

iii) Biased rightwing private school headmaster (Martin Stephen, High Master of St Paul's School, London):

"GCSEs are to real science what baby food is to steak and chips. They will bore the pants off many students, not inflame them with a new love of science."

Now tick the statement you think best explains these contradictions:

A. Biased rightwing newspapers and biased rightwing private school teachers ignore the real facts

B. The privileged upper classes don't want to see decent hardworking kids succeed

C. Everybody is entitled to 5 A-C grades and it's grossly unfair that they're rationed.

D. It's not fair that posh kids should get featherbedded with harder exams- private education should be abolished

2 comments:

  1. Bạn cần giao hàng nhanh cho khách. Bạn là chủ shop bạn muốn ship hàng nhanh cho khách hàng của bạn thì phải làm thế nào.
    Có nhà cung cấp nào làm ăn uy tín tuân theo quy trình giao nhận hàng hóa chuyên nghiệp như giá cả lại hợp lý và tốc độ phải nhanh. Hãy đến với chúng tôi, Proship chúng tôi đang cung cấp rất nhiều dịch vụ vận chuyển giao hàng.
    Có thể kể đến như dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia, ký gửi hàng hóa, cho thuê xe tải chở hàng và còn rất nhiều dịch vụ.

    ReplyDelete
  2. Collagen là thành phần giúp da chống lại quá trình lão hóa và giúp trẻ hóa làn da những thực phẩm nhiều collagen sẽ giúp bạn dể dàng bổ sung collagen vào cơ thể.Mất ngủ hiện nay đang diễn ra một cách nhanh chóng , ở mọi lứa tuổi khác nhau , mất ngủ phải làm sao ? Bị mất ngủ nên dùng thuốc hoặc đến gặp bác sĩ điều trị. Cách làm kem trắng da không phải là khó , sau đây là công thức kem trộn trắng da toàn thân dể dàng và đơn giản , bạn có thể làm tại nhà. Trí nhở tốt là mon muốn của hầu hết mọi người , vậy làm thế nào để có trí nhớ tốt ? Có nhiều cách đơn giản giúp bạn làm được điều đó. Giảm cân hiện nay đang là một xu hướng của mọi người , đặc biệt là phái nữ. Để giảm cân cấp tốc 1 tuần không quá khó, nên có một chế độ tập luyện và ăn uống một cách khoa học và có lộ trình sẽ giảm cân được. Gan là bộ phận giúp cơ thể lóc các độc tốt torng cơ thể , uống gì mát gan đẹp da ? Có nhiều thức uống không chỉ giúp đẹp da mà còn giúp mát gan.

    ReplyDelete