Tuesday, April 25, 2006

PFI Debt Hits £90bn


We've just updated our estimate of taxpayer liabilities under the Private Finance Initiative. Previously we've been quoting a figure of £65bn, which was produced last year by Capital Economics. Our new figure is almost 50% higher at £90bn.

This is calculated from the Treasury Budget forecast (Table C19), which gives annual payments under PFI contracts out to 2030-31. Total payments are put at £142bn, and discounted using an average 4.5% yield on conventional gilts gives the present value of £90bn.

So just to recap- and do pay attention- our overall total taxpayer debt is now £1.8 trillion, including this new higher total for PFI liabilities, and an allowance for those newly uncovered contingent pensions liabilities (see this post).

And of course, that still excludes our £7 trillion's worth of unfunded state pension liabilities.

2 comments:

  1. Nếu có nhu cầu vận chuyển hàng từ nước ngoài về Việt Nam, hoặc là từ Việt Nam. Hãy đến với chúng tôi. Hiện chúng tôi đang cung cấp các dịch vụ như sau.
    Dịch vụ chuyển hàng đi pháp, mua hàng mỹ, vận chuyển hàng đi úc, nhận order hàng uk,...
    Ngoài ra khi bạn cần chuyển hàng ra nước ngoài. Hãy nhớ đến chúng với vì chúng tôi nhận gửi hàng đi mỹ giá rẻ, gửi hàng đi cộng hòa séc, gửi hàng đi anh, gửi hàng đi nhật bản, gửi hàng đi hàn quốc và vận chuyển hàng đi canada. Hãy nhớ đến chúng tôi khi bạn cần nhé.

    ReplyDelete
  2. Mất ngủ là bệnh phổ biến hiện nay và bất cứ ai cũng có thể mắc phải và những bà bầu cũng không thoát khỏi cảnh bị bệnh mất ngủ . mất ngủ có ảnh hưởng đến thai nhi không là câu hỏi được nhiều người hỏi. Vậy nguyên nhân mất ngủ khi mang thaihay buồn ngủ là bệnh gì. Vậy có cách chữa bệnh mất ngủ hiệu quả nhất , cách trị chứng mất ngủ hiệu quả và an toàn nhất . Cùng đi tìm hiểu nhé.

    ReplyDelete