Wednesday, April 05, 2006

Government Productivity Plunges Again


As the government has pumped more and more of our money into public services, productivity- ie value for money- has plunged.

The Office For National Statistics has been trying to measure the damage. They've already done Health and Education, and now they have published results for Adult Social Care. That's the near£20bn pa we spend on such services as day care, home care, provision of meals, and provision of care home places, much of it for the elderly.

Anyone who has had need of these services will know they have become increasingly difficult to access. Yet the amount spent has doubled under Labour. The ONS analysis explains the discrepancy: productivity has been falling by 1.6% pa.

So now we can add Social Care to the list of public services where we are paying more and more for worse performance: Health, also with a 1.6% pa productivity decline; and Education, with a 1% pa decline.

This year we'll be spending:

 • £80bn on the NHS: 1.6% is £1.3bn
 • £53.4bn on Education: 1% is £o.5bn
 • £20bn on Adult Social Care: 1.6% is £0.3bn

So just on these three services we are wasting a further £2.1bn every year because of falling productivity.

And it's cumulative: over ten years it's more than £20bn wasted every year. Or 6p on the standard rate of income tax.

2 comments:

 1. Nếu có nhu cầu vận chuyển hàng từ nước ngoài về Việt Nam, hoặc là từ Việt Nam. Hãy đến với chúng tôi. Hiện chúng tôi đang cung cấp các dịch vụ như sau.
  Dịch vụ chuyển hàng đi pháp, mua hàng mỹ, vận chuyển hàng đi úc, nhận order hàng uk,...
  Ngoài ra khi bạn cần chuyển hàng ra nước ngoài. Hãy nhớ đến chúng với vì chúng tôi nhận gửi hàng đi mỹ giá rẻ, gửi hàng đi cộng hòa séc, gửi hàng đi anh, gửi hàng đi nhật bản, gửi hàng đi hàn quốc và vận chuyển hàng đi canada. Hãy nhớ đến chúng tôi khi bạn cần nhé.

  ReplyDelete
 2. Mất ngủ là bệnh phổ biến hiện nay và bất cứ ai cũng có thể mắc phải và những bà bầu cũng không thoát khỏi cảnh bị bệnh mất ngủ . mất ngủ có ảnh hưởng đến thai nhi không là câu hỏi được nhiều người hỏi. Vậy nguyên nhân mất ngủ khi mang thaihay buồn ngủ là bệnh gì. Vậy có cách chữa bệnh mất ngủ hiệu quả nhất , cách trị chứng mất ngủ hiệu quả và an toàn nhất . Cùng đi tìm hiểu nhé.

  ReplyDelete